À la carte

Förrätter

Helgessons skagenröra toppad med löjrom på rågbröd med plocksallad, dill och citron 116:-

Gravad havsgös på råraka med med picklade juliennegrönsaker, dillcrème, späd örtsallad och citron 99:-

Ugnsbakad gul och rödbeta med gratinerad getost på ruccolasallad, honungscitronette och rostade valnötter 89:-

Rostad sparris, paprika och kronärtskocka med persiljedressing och Guinessmarinerad nötrulle, dijoncrème och friterad lök 96:-

Varmrätter

Biff med chilikryddad choronsås, kompott på skogschampinjon och purjolök, serveras med parmesankryddad potatiskaka  263: –

Ört-och vitlöksmarinerat kycklingbröst med rostad paprika, timjankryddad citronsås och Libanesisk grönsakscouscous  196: –

Helstekt pepparmarinerad fläskfilé med gräslökssås, rostad morot och palsternacka, serveras med klyftpotatis  186: –

Rådjursstek med örtsky och en kryddig mango-papayasalsa, serveras med en krämig rotfruktsgratäng  241: –

Smörstekt fjällröding med ängssyrasås, lättstekt grön sparris och rårörda lingon, till detta en potatispuré smaksatt med kantareller
236: –

Ugnsstekt marinerad lax med kall senapsdillsås, bakad plommontomat med basilika och parmesan, serveras med kokt örtpotatis  191: –

Bönbiff med currykryddad tomat-cocossås och rostade grönsaker 190: –

 

Desserter

Vit chokladmousse med flarn, färsk fruktsallad och passionsfruktsås  92: –Efterrätt från Helgesson Catering Uppsala

Fransk chokladkaka med jordgubbar, apelsin och vispad grädde  88: –

Osttallrik med kockens tre utvalda ostar, krusbärschutney och gårdsknäcke  99: –

Helgessons tryffel 30:-