À la carte

Förrätter

Helgessons skagenröra toppad med löjrom på rågbröd med plocksallad, dill och citron 105:-
Gravad havsgös på råraka med med picklade juliennegrönsaker, dillcrème, späd örtsallad och citron 88:-
Ugnsbaka gul och rödbeta med gratinerad getost på ruccolasallad, honungscitronette och rostade valnötter 79:-
Rostad sparris, paprika och kronärtskocka med persiljedressing och Guinessmarinerad nötrulle, dijoncrème och friterad lök 85:-

Varmrätter

Biff med chilikryddad choronsås, kompott på skogschampinjon och purjolök, serveras med parmesankryddad potatiskaka  235: –

Ört-och vitlöksmarinerat kycklingbröst med rostad paprika, timjankryddad citronsås och Libanesisk grönsakscouscous  175: –

Helstekt pepparmarinerad fläskfilé med gräslökssås, rostad morot och palsternacka, serveras med klyftpotatis  169: –

Rådjursstek med örtsky och en kryddig mango-papayasalsa, serveras med en krämig rotfruktsgratäng  215: –

Smörstekt fjällröding med ängssyrasås, lättstekt grön sparris och rårörda lingon, till detta en potatispuré smaksatt kantareller
210: –

Ugnsstekt marinerad lax med kall senapsdillsås, bakad plommontomat med basilika och parmesan, serveras med kokt örtpotatis  170: –

Bönbiff med currykryddad tomat-cocossås och rostade grönsaker 170: –

 

Desserter

Vit chokladmousse med flarn, färsk fruktsallad och passionsfruktsås  82: –Efterrätt från Helgesson Catering Uppsala

Chokladkolapaj med jordgubbar, apelsin och vispad grädde  78: –

Limecheesecake chokladtak kokosbotten och mangosalsa  85: –

Osttallrik med kockens tre utvalda ostar, krusbärschutney och gårdsknäcke  80: –

Helgessons tryffel 25:-